Het Genootschap

Het Multatuli Genootschap werd in 1910 opgericht om het werk en de ideeën van Multatuli in de belangstelling te houden. Het Genootschap is nauw verbonden met Stichting Multatuli Huis. Het ontplooit diverse activiteiten, zoals tweemaal per jaar een bijeenkomst waar sprekers van naam hun mening geven over Multatuli en zijn werk, de context waarin Multatuli leefde en werkte of zijn betekenis voor onze tijd. Bovendien is het Genootschap betrokken bij het organiseren van lezingen, discussieavonden en publicaties en is het uitgever van het Jaarboek Multatuli.

Statuten van het Multatuli Genootschap

Statuten van de Stichting Multatuli Huis

Jaarvergadering Multatuli Genootschap 7 maart 2020

Jaarvergadering Multatuli Genootschap 18 september 2021

Steun ons!

Steun het Multatuli Huis met een periodieke of eenmalige gift! En/of meldt u hier aan als lid van het Multatuli Genootschap.

Multatuli Huis op Facebook

Multatuli Huis op Twitter

Multatuli Huis op YouTube

Multatuli 200 jaar op Youtube

Multatuli.online

Stadswandeling

Het Multatuli Huis biedt rondwandelingen aan door het Amsterdam van Multatuli. De gids neemt u mee langs de plaatsen waar Eduard Douwes Dekker als kind gespeeld heeft of later heeft vertoefd, in de buurt van zijn geboortehuis. En uiteraard komen we langs Lauriergracht no 37. Ook zult u over de avonturen van Eduards alter-ego Woutertje Pieterse te horen krijgen. Wandelingen gaan op afspraak. We hanteren een minimum van vijf personen. Duur in totaal ca 2 uur (1,5 uur wandelen plus een half uur bezichtiging van het museum). Prijs: 10 euro per persoon (dat is inclusief entree museum).  Neem contact op met de conservator van het Multatuli Huis voor meer informatie: info@multatuli-museum.nl of (dinsdags) 020-6381938.